У Вінниці представили проєкт реконструкції території пляжу на Кумбарах

Новини Вінниці / У Вінниці представили проєкт реконструкції території пляжу на Кумбарах

У Вінницькій міськраді розпочали громадське обговорення глобального перетворення території пляжу на Кумбарах. Точніше, стартувало громадське обговорення щодо детального плану території, обмеженої вулицею Чорновола, Крутим узвозом, межею наявної забудови, вулицею М.Оводова та Південним Бугом.

«Громадське обговорення ініційоване відповідно до рішення Вінницької міської від 30.04.2021 № 401 «Про розроблення містобудівної документації – детальних планів територій».

Організатором громадського обговорення визначений департамент правової політики та якості Вінницької міської ради. Замовником виготовлення документації є департамент архітектури та містобудування Вінницької міської ради», - йдеться на сайті мерії.

Судячи з візуалізації, проєкт передбачає облаштування на цій території пляжу з піском, кількох басейнів, кафе, навісів, пішохідних зон, зон з гумовим покриттям, місць для паркування автомобілів, озеленення тощо.

Таким чином, невеличка прибережна зона, яка нині є у трохи захаращеному стані має перетворитися на місце для комфортного відпочинку з дітьми.   

Обговорення триватиме до 7 лютого.

Пригадаємо, як виглядав пляж у другій половині ХХ сторіччя...

Зазначимо, що це лише 1-а черга. Ймовірно, другою чергою буде реконструкція безпосередньо парку на схилах – його колись називали сквер «Панорама» або «Кумбари».