У Вінниці представлять унікальні матеріали, пов’язані з Іваном Франком

Новини Вінниці / У Вінниці представлять унікальні матеріали, пов’язані з Іваном Франком

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї 11 червня відкривається художньо-етнографічна виставка, присвячена письменнику Івану Франку. Вінничанам покажуть матеріали з фондів Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка Дім Франка - Franko House.

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї 11 червня відкривається художньо-етнографічна виставка, присвячена письменнику Івану Франку. Вінничанам покажуть матеріали з фондів Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка Дім Франка - Franko House.

Як зазначається на сторінці музею у Facebook, відкриття виставки «Шляхами Івана Франка» у малій залі заплановано на 15 годину. Також відбудеться презентація книжок із серії «Бібліотека Дому Франка». Вхід на виставку вільний.

Нагадаємо, що впродовж своєї більш ніж 40-літньої творчої активності Франко надзвичайно плідно працював як оригінальний письменник (поет, прозаїк, драматург) і перекладач, літературний критик і публіцист, багатогранний учений — літературо-, мово-, перекладо- й мистецтвознавець, етнолог і фольклорист, історик, соціолог, політолог, економіст і філософ.

Його творчий доробок, писаний українською (більшість текстів), польською, німецькою, російською, болгарською, чеською мовами, за приблизними оцінками налічує кілька тисяч творів загальним обсягом понад 100 томів. Усього за життя Франка окремими книгами і брошурами з'явилося понад 220 видань, у тому числі більш ніж 60 збірок його оригінальних і перекладних творів різних жанрів. Він був одним із перших професійних українських письменників, який заробляв на життя літературною працею.

Макс Мельник

8 червня, 2019