У Вінниці правоохоронців «взяли» на хабарі у 25 тисяч за просування по черзі у сервісному центрі

Новини Вінниці / У Вінниці правоохоронців «взяли» на хабарі у 25 тисяч за просування по черзі у сервісному центрі

Силовики у Вінниці 7 квітня провели обшуки у фігурантів по справі отримання хабара правоохоронцями, які працюють у місцевій структурі Головного сервісного центру МВС. Приводом стало отримання правоохоронцями 25 тисяч гривень «за сприяння» у «просування» по черзі у сервісному центрі.

Силовики у Вінниці 7 квітня провели обшуки у фігурантів справи щодо отримання хабара правоохоронцями, які працюють у місцевій структурі Головного сервісного центру МВС. Приводом стало отримання правоохоронцями 25 тисяч гривень «за сприяння» у «просуванні» по черзі у сервісному центрі.

Вінницький громадський діяч Станіслав Нижник-Оскольський написав у Facebook про те, що 7 квітня було «задокументовано факт передачі неправомірної вигоди». Він вказує на двох співробітників - провідного спеціаліста сектору організації діяльності та планування РСЦ ГСЦ МВС у Вінницькій області (філія ГСЦ МВС) і провідного фахівця АТВ ЦЗ ГУНП у Вінницькій області, які вступили у змову.

Нібито вони «організували схему систематичного отримання неправомірної вигоди від громадян за позачергове надання послуг при попередньому записі в електронну чергу територіальних сервісних центрів РСЦ ГСЦ МВС у Вінницькій області». Задокументовано низку фактів отримання хабарів і подальший розподіл грошей.

Вирішується питання щодо повідомлення останнім про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

У пресслужбі ТУ ДБР у м. Хмельницькому підтвердили NaПарижі факт обшуків та інших слідчих дій, не конкретизуючи прізвища фігурантів.

Макс Мельник

8 квітня, 2021