У Вінниці повідомили про підозру трьом представникам ОЗГ, яка виробляла та постачала амфетамін у великих обсягах

Новини Вінниці / У Вінниці повідомили про підозру трьом представникам ОЗГ, яка виробляла та постачала амфетамін у великих обсягах

У передмісті Вінниці протягом 9 місяців було налагоджено виробництво амфетаміну. За версією слідства, нарколабораторію у підсобному приміщенні організував наркобізнес 43–річний мешканець Вінницького району, залучивши до виробництва та продажу спільників. Щомісяця такий бізнес група отримувала близько 100 тисяч гривень доходу.

Як повідомляють у відділі комунікації обласного главку поліції та пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, діяльність злочинного угрупування оперативники та слідчі документували кілька місяців. Зокрема, проводились оперативні закупівлі психотропних речовин, гласні та негласні слідчі дії.

За даними слідства, члени організованої групи впродовж травня 2021-го – січня 2022 року здійснювали незаконне виготовлення, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут на території одного із сіл поблизу Вінниці.

Після затримання фігурантів слідчі провели ряд обшуків і вилучили амфетамін в особливо великих розмірах, скляний посуд, обладнання, прекурсори та хімічні реагенти для його виготовлення, електронні ваги, сім карти, мобільні телефони, банківські картки та гроші, отримані від продажу наркотиків.

Оперативний супровід по справі здійснюють поліцейські, співробітники Управління СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Організатору та двом його спільникам 19 липня слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 307 Кримінально кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 3 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). 

Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Макс Мельник

20 липня, 2022