У Вінниці «поставили крапку» у гучній справі сутенерів: слідство обмежилося чотирма фігурантами

Новини Вінниці / У Вінниці «поставили крапку» у гучній справі сутенерів: слідство обмежилося чотирма фігурантами

В обласному главку поліції Вінниччини поставили крапку у справі про сутенерство та передали 20 січня матеріали до суду. Фігурують лише чотири особи – двоє молодиків та жінки середнього віку. Обвинуваченим загрожує до 10 років в’язниці.

В обласному главку поліції Вінниччини "поставили крапку" у справі про сутенерство та передали 20 січня матеріали до суду. Фігурують лише чотири особи – двоє молодиків та жінки середнього віку. Обвинуваченим загрожує до 10 років в’язниці.  

Нагадаємо, у липні минулого року NaПарижі писав про те, що у Вінниці викрито сутенерську мережу і затримано трьох фігурантів. Тоді вінницькі правоохоронці затримали двох чоловіків та жінку, яких підозрювали в організації бізнесу з надання платних сексуальних послуг, залучаючи зокрема неповнолітніх. Правоохоронці також вказували, що перевіряють причетність до сутенерської мережі інших осіб.

А на початку січня 2021-го в поліції заявили що повідомили про підозру у сутенерстві чотирьом партнерам по «бізнесу».

Досудове розслідування виявило, що жінки віком 31 та 42 років та двоє молодиків 18 та 20 років є організаторами «бізнесу» із надання платних сексуальних послуг. Залучали до цього вони молодих жінок, які опинились в складних життєвих обставинах. Не зупиняло фігурантів справи й те, що деяким секс-працівницям не було навіть 18 років.

Нині, як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, відомо, що між «колегами по бізнесу» був чіткий розподіл ролей. Задачею чоловіків було знаходили приміщення для інтим-послуг, забезпечувати охорону в разі виникнення конфліктних ситуацій з клієнтами, а жінки займалися пошуком працівниць. Організаторкою злочинної діяльності слідчі вважають молодшу з жінок.

Чи були задіяні інші люди? Слідство зупинилося на цьому «квартеті».  

Кримінальне провадження за ч.3 ст. 303 КК України (сутенерство або втягнення особи у зайняття проституцією) завершено. Фігуранти можуть опинитися ґратами на тривалий термін.

Макс Мельник

20 січня, 2021