У Вінниці понад сотню "ковідних" ліжок розгорнуть у першому пологовому будинку

Новини Вінниці / У Вінниці понад сотню "ковідних" ліжок розгорнуть у першому пологовому будинку

У Вінницькому пологовому будинку №1 після відповідної підготовки буде створено 110 ліжок інфекційного стаціонару. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

У Вінницькому пологовому будинку №1 після відповідної підготовки буде створено 110 ліжок інфекційного стаціонару. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Там зазначають, що у закладі залишиться акушерський стаціонар на третьому поверсі, де з часом надаватимуть медичну допомогу вагітним, породіллям та породіллям, які мають ознаки вірусного захворювання.

У Вінниці з початку пандемії кількість «ковідних» ліжко зросла з 45 до майже 350. Але нині й цього не достатньо. 

"Наразі доцільно перший пологовий будинок дооснастити та доукомплектувати, забезпечити кисневу магістраль, сформувати «ковідні» команди і ввійти в пакет НСЗУ. Якщо і цих місць буде не достатньо, то ми будемо використовувати наш план розгортання ліжок і надалі. Я вважаю не доцільно госпіталізувати пацієнтів на стадіони і в актові зали до тих пір, поки у нас є незадіяні  ліжка в місті", – зауважив директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

За його словами, перший пологовий будинок ніхто не закриває.

"Використати під інфекційні стаціонари планується частину відділень, які не задіяні, адже планова госпіталізація припинена, оскільки ми у «помаранчевій» зоні. Сьогодні працює пологове відділення, яке знаходиться на третьому поверсі. Ми починаємо у вільних приміщеннях (1, 4 і частини другого поверху) прокладати кисневу магістраль і облаштовувати 128 кисневих точок. Розділимо маршрути пацієнтів. Жіночу консультацію ми розмістимо в відокремленій амбулаторії ЦПМСД№3, забезпечивши окремий вхід. Тобто вагітним вінничанкам, які проживають на Вишеньці, не потрібно буде їхати на Старе місто чи на Замостя для спостереження в свого дільничного акушера", - додав Олександр Шиш.