У Вінниці понад 9 тисяч вінничан за програмою «Стоп грип» зекономили на щепленнях

Новини Вінниці / У Вінниці понад 9 тисяч вінничан за програмою «Стоп грип» зекономили на щепленнях

У Вінниці завдяки муніципальній програмі «Стоп грип», яка продовжить діяти й у 2020 році, вакцинувались від грипу біля 9500 вінничан. До порівняння, на старті програми у 2016 році нею скористалися лише 430 вінничан.

У Вінниці завдяки муніципальній програмі «Стоп грип», яка продовжить діяти й у 2020 році, вакцинувались від грипу біля 9500 вінничан. До порівняння, на старті програми у 2016 році нею скористалися лише 430 містян.

Під час громадських слухань 13 грудня директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш розповів, що програма «Стоп грип» передбачає безкоштовну вакцинацію для дітей з інвалідністю та позбавлених батьківського піклування. Усі інші вінничани можуть придбати її за 50%-ою знижкою. Цього року вінничанам пропонували вакцину двох видів: корейську «ДжіСі Флю» та французьку «Ваксігрип». Вартість вакцин в аптеках від 260 до 300 грн.

Головний лікар Вінниці розповів, на які ціли витратять міські гроші.

— З року в рік державна субвенція на медичні програми зменшується. Так, у 2020 році запланували витратити 144 мільйони 718 тисяч гривень з загального фонду міського бюджету, що удвічі менше, аніж у 2019 році. Натомість, видатки з місцевого бюджету на ті самі цілі — збільшуються. Забезпечення галузі за загальними напрямками буде на рівні 2019 року, хоча зростають видатки на забезпечення медикаментами та перев'язувальними матеріалами майже на 9 мільйонів гривень.

Також у місті продовжується підтримка пацієнтів з гострим коронарним синдромом. Майже вдвічі зросли видатки на програму пільгового зубопротезування. До кінця року вдасться охопити цією програмою 400 осіб, то у 2020 році ця кількість буде вдвічі більшою.

— Продовжується програма на забезпечення вінничан, що мають субсидію, ліками проти артеріальної гіпертензії. У наступному році майже 7 мільйонів гривень буде заплановано на придбання обладнання для виходжування передчасно народжених і хворих пацієнтів у «Центрі матері та дитини, — розказав Олександр Шиш.

Нагадаємо, минулого тижня на кір захворіла одна дитина, з початку року — понад 4 тисячі людей.
 

Новини Вінниці / У Вінниці понад 9 тисяч вінничан за програмою «Стоп грип» зекономили на щепленняхНовини Вінниці / У Вінниці понад 9 тисяч вінничан за програмою «Стоп грип» зекономили на щепленняхНовини Вінниці / У Вінниці понад 9 тисяч вінничан за програмою «Стоп грип» зекономили на щепленняхНовини Вінниці / У Вінниці понад 9 тисяч вінничан за програмою «Стоп грип» зекономили на щепленнях
Ірина Заіковата

17 грудня, 2019