У Вінниці помер диригент, викладач коледжу імені Леонтовича Ярослав Кушка

Новини Вінниці / У Вінниці помер диригент, викладач коледжу імені Леонтовича Ярослав Кушка

Відійшов у вічність викладач Вінницького коледжу мистецтв ім.Леонтовича Ярослав Кушка. Сумну новину опубліковано на офіційній Facebook-сторінці закладу.

«Колектив Вінницького фахового коледжу мистецтв ім.Леонтовича глибоко сумує з приводу передчасної смерті викладача закладу Кушки Ярослава Степановича. Ярослав Степанович  – фаховий диригент-хормейстер, викладач відділу хорового диригування Вінницького фахового коледжу мистецтв ім.Леонтовича, викладач-методист», - вказується у некролозі закладу.

Вищу музичну освіту Ярослав Кушка здобув у Львівській державній консерваторії ім.Лисенка (1969–1973), з 1973 року він працював у Вінницькому фаховому коледжі мистецтв ім.Леонтовича.

У 1997 році Ярослав Степанович створив чоловічий вокальний ансамбль «Бревіс», який неодноразово ставав лауреатом та переможцем  міжнародних та всеукраїнських конкурсів. 

Колеги зазначають, що Ярослава Степановича любили й поважали батьки та студенти за чуйне і добре серце, за батьківську теплоту і розуміння, за те, що він завжди підтримував ініціативу, заохочував творчість, помічав і схвалював  найменшу іскринку нового.

Олеся Рудницька

9 листопада, 2021