У Вінниці поліцейські вилучили у водія легковика АК-74 та понад 200 набоїв

Новини Вінниці / У Вінниці поліцейські вилучили у водія легковика АК-74 та понад 200 набоїв

Ввечері 6 січня у Вінниці поліцейські зупинили автомобіль Opel Kadet. У водія знайшли автоматичну зброю та набої без дозвільних документів. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, близько 20.00 патрульні зупинили легковик Під час спілкування із 33-річним водієм поліцейські помітили у салоні автомобіля автоматичну зброю АК-74 та 7 магазинів, споряджених набоями у кількості 209 штук..

Даний факт задокументувала слідчо-оперативна група поліції. Як з’ясувалось у чоловіка не було дозвільних документів на зброю.

Під час невідкладного обшуку за місцем проживання чоловіка, поліцейські виявили запчастини до автоматичної зброї. Вилучені речові докази направлено на експертизу.

Поліцією розслідується кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Між тим у патрульній поліції Вінницької області уточнили, що легковик зупинили на одному із блокпостів. Під час спілкування з водієм інспектори помітили в нього ознаки наркотичного сп'яніння. Пройти перевірку у лікаря-нарколога чоловік відмовився.

Охоронці порядку провели поверхневу перевірку легковика. В автомобілі виявили, ймовірно, автоматичну вогнепальну зброю і сім магазинів з набоями.

Для з'ясування всіх обставин інспектори викликали слідчо-оперативну групу.

Патрульні ж склали на 33-річного водія автомобіля Opel протокол за ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння) КУпАП.

Макс Мельник

9 січня, 2023