У Вінниці показали «підземні» операційну та реанімацію

Новини Вінниці / У Вінниці показали «підземні» операційну та реанімацію

У новому сховищі Вінницької лікарні швидкої медичної допомоги обладнали «підземну» операційну. Тут є усе необхідне для безпечного перебування людей.

Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов

«Приміщення - після серйозного капремонту. Воно будувалось як сховище ще півстоліття тому, давно не експлуатувалось, тож стан був відповідний. Довелось все облаштовувати ледь не з нуля. Сьогодні мав можливість побачити, які умови вдалось створити для пацієнтів і персоналу», - зазначив він.

Сховище розташоване на глибині 6 м під землею. Розраховане на 100 осіб. Тут є можливості для розгортання операційної, реанімації, стерилізаційної, місць для пацієнтів, у тому числі лежачих. Підведені необхідні інженерні мережі, встановлена система вентиляції з підігрівом, є санвузли.

«Генератор робить об’єкт повністю автономним. Тобто, сховище повністю відповідає усім вимогам. І це не єдина захисна споруда лікарні, адже також є пристосовані підвальні приміщення», - зауважив мер.

За його словами, важливо, щоб медичні заклади міста мали якісні та максимально комфортні для людей укриття. Це дозволить лікарям виконувати свою роботу- лікувати пацієнтів - навіть у надзвичайних умовах.

Олеся Рудницька

14 квітня, 2023