У Вінниці погодили будівництво семиповерхового будинку поруч з Південним Бугом. Спірні питання практично узгодили

Новини Вінниці / У Вінниці погодили будівництво семиповерхового будинку поруч з Південним Бугом. Спірні питання практично узгодили

У Вінниці, 15 серпня, відбулись громадські слухання щодо побудови поблизу берега Південного Бугу та річки П'ятничанки семиповерхового двосекційного будинку. Попри зауваження загалом захід дав старт появі новобудові.

Зазначимо, проєкт «Детального плану території між вулицями Богуна – Руданського — річкою Південний Буг та річкою П’ятничанка» викликав численні нарікання через підготовчі роботи, а саме зрізання дерев у зеленій зоні та переведення річки у трубу. На слухання містяни цікавились цими питаннями, їх запевнили, що річку «повернуть», а дерева були визнані аварійними.

Тож план забудови погодили більшістю голосів.

На початку слухань архітектор-проєктувальник Геннадій Мальований розповів, що передбачається на вільній території побудувати житловий будинок з вбудованими нежитловими приміщеннями.

Мешканці цього ЖК матимуть виїзд на вулицю Івана Богуна. Під власників житла у багатоповерхівці пропонують створити парковку на 26 машин та гаражі на 24 автівок. Останні вбудують у перший поверх житлового комплексу. На другому поверсі майбутнього будинку пропонують створити амбулаторію, яка обслуговуватиме близько трьох тисяч людей. Також у новобудові виділять приміщення для квартального комітету, бібліотеки та відділку поліції. А ще, за словами директора департаменту архітектури та містобудування Якова Маховського, забудовник буде займатися облаштуванням зупинки громадського транспорту. Сподіваємось, забудовник не порушить умови цієї угоди.

Площа озеленення для мешканців сягатиме 1080 квадратних метрів. Плюс сформують два прибудинкових «майданчики для відпочинку» із загальною площею 360 квадратних метрів.

«Відповідно до інвестиційної угоди, яка була укладена із забудовником, буде здійснений благоустрій території та річку дістануть з труби», — додав начальник відділу просторового планування департаменту архітектури міськради Юрій Самойленко.

Хто ж будуватиме на березі? Офіційно це приватне підприємство «Зірочка». Компанія була заснована у 2008 році, а її основний вид діяльності «45.20 Технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів».

Директором підприємства є Юрій Петренко. Він також очолює товариство «Брідж сіті центр», що володіє однойменним торговельно-офісним центром на вулиці Чорновола, 29Б.

Засновником та єдиним власником обох цих підприємств є Олександр Педорченко, депутат Вінницької міськради. Він обирався від «ОПЗЖ», а після заборони партії став позафракційним.

Олег Верлан

17 серпня, 2023