У Вінниці погасили марку за мотивами рукотворних шедеврів місцевих майстринь

Новини Вінниці / У Вінниці погасили марку за мотивами рукотворних шедеврів місцевих майстринь

Сьогодні, 21 березня, Офіс туризму Вінниці та Вінницька дирекція АТ «Укрпошта» презентували ексклюзивну власну марку за мотивами рукотворних шедеврів вінницьких майстринь «А наш рід був, є і буде!». Захід приурочений до Міжнародного дня лялькаря.

Про це повідомив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

«Додам, що всі охочі можуть до кінця цього тижня відвідати тематичну виставку ексклюзивних ростових ляльок-мотанок в автентичному одязі кінця ХІХ - початку ХХ ст. в пункті незламності на базі Туристичного хабу (Соборна, 89). Такі події — це доказ того, що співпраця муніципалітету та креативних індустрій в Україні можлива. Старт був покладений торік, коли Офіс туризму Вінниці запустив платформу «BYVI» з роботами наших майстрів», - зазначив він.

За минулий рік на платформі реалізовано близько 250 виробів. Географія продажів по світу досить широка: Німеччина, Швеція, Франція, Канада, Польща, Словаччина тощо. Важливо, що таким чином майстри також долучаються до наповнення місцевого бюджету.

«Хочу подякувати майстриням за наполегливу роботу і безперервне волонтерство. Віримо, що вже скоро ці чудові вироби можна буде побачити і придбати у цьому просторі в сучасному центрі туристичної інформації, який прийматиме тисячі відвідувачів. 10% коштів від реалізації марок Офіс туризму Вінниці спрямує на потреби ЗСУ!», - додав посадовець.

Олеся Рудницька

21 березня, 2023