У Вінниці подарували квартиру відомому фотографу з Донецька

Новини Вінниці / У Вінниці подарували квартиру відомому фотографу з Донецька

Легендарний донецький фотограф Сергій Ваганов отримав у подарунок від забудовника квартиру у Вінниці.

Про це йдеться у матеріалі «Свої».

63-річний Сергій Ваганов двічі – переселенець. У 2014 році він залишив окупований Донецьк і оселився в українському Маріуполі. На жаль, після початку російського вторгнення йому довелося знову залишати свій будинок. З міста в облозі фотографу з великими труднощами вдалося виїхати до Ужгорода, де друзі на якийсь час надали йому з дружиною свою квартиру. Тепер у Сергія Ваганова буде власне житло.

Щедрий подарунок одному із найвідоміших фотохудожників та фотокореспондентів Донбасу та України зробив вінницький забудовник Володимир Хоменко.

«Він був воєнним фотокореспондентом, робив літопис російсько-української війни і, попри значні проблеми зі здоров’ям, настільки цінує свою країну, свободу і демократію. Розуміючи всі ризики, дістався підконтрольної Україні території», — сказав меценат.

Приблизна вартість житла за ринковими цінами у такій новобудові становить 25 тисяч гривень за 1 м2. Площа квартири приблизно 65 квадратних метрів. Забудовник в рамках своєї ініціативи під назвою «Подаруй квартиру герою» віддав ключі ще від 7 квартир сім’ям українських ветеранів та тих, хто захищає Україну просто зараз. 

«У мене було лише одне питання — чи є в квартирі балкон? Володимир сказав, що так. Нарешті, у мене з'явиться можливість посадити квіти на балконі, як у нас було в Маріуполі. Наш балкон став легендарним: коли до нас приїжджали гості, практично всі побували там», — ділиться спогадами дружина фотографа Ірина.

Новобудова, в якому переселенці отримали квартиру, знаходиться на околиці Вінниці, але тут є все необхідне для повноцінного життя. Будинок здається в експлуатацію через 1,5 місяці. У серпні родина Ваганових має з'їхати з квартири друзів, і будинок здається саме в останній місяць літа. Тоді ж їм вручать технічний паспорт і відбудеться оформлення документі на право власності.

На питання, чи задовільняє площа квартири, С.Ваганов відповів: «Цілком достатня для двох пенсіонерів». Родина вже розмірковує над тим, з чого почати ремонт, бо там голі стіни. Але їхні друзі вже готові віддати в нову квартиру диван, газову плиту, посуд тощо.