У Вінниці подали вже третю петицію щодо обладнання місць для вигулу собак

Новини Вінниці / У Вінниці подали вже третю петицію щодо обладнання місць для вигулу собак

Доволі щільна забудова у Вінниці ледь дозволяє розставляти у дворах багатоповерхівок автівки, залишати «зелені клаптики» з лавочками для відпочинку літніх людей та мати дитячі чи спортивні майданчики. Про цивілізований вигул собак у місті кажуть давно, проте через брак місця проблема залишається не вирішеною. Вінничанка Олена Березова 6 липня опублікувала чергову петицію до міськради щодо облаштування місць вигулу.

За її словами, це третя петиція, яка стосується однієї й тієї ж теми. Жінка звертає увагу на те, що «з кожним роком в нашому місті кількість тих, хто утримує собак, зростає».

«Вже давно виникла потреба у місцях де власники тварин спокійно можуть вигуляти своїх чотирилапих друзів, і де вони нікому не будуть заважати. Наразі місто має евакуйованих тварин, яким шукають притулок у сім’ях, але проблема спокійного вигулу, з відсутністю порушення закону в нашому місті не сприяє цьому процесу», - вказує авторка петиції.

Вона зазначає, що «в багатьох дворах є зони на яких ростуть дерева, які не є перепоною для того, щоб поставити огорожу, та дозволити там грати собакам».

«Професійні майданчики з спецобладнанням можуть будуватись один на мікрорайон, але у випадку перекриття щоденної необхідності прогулянок з собаками майданчиків необхідно більше. Хай він буде не великим, але він буде! Ті самі 400-500 м. кв. вже врятують ситуацію яка склалась. Кожен майданчик може закрити територію радіусом 1500-2000 м. В інших випадках не встигнеш до майданчика дойти , як вже час вести собаку додому», - додає жінка.

Вінничанка нагадує, що наразі у місті є лише дин майданчик у парку поблизу Вишенського озера. Але він не вирішує проблеми. Практика європейський міст вказує на розширення мережі.