У Вінниці почали висаджувати тюльпани та підгортали троянди

Новини Вінниці / У Вінниці почали висаджувати тюльпани та підгортали троянди

Колектив КП «Вінницязеленбуд» активно готується до холодної пори року. Королеву квітів — троянду - обрізають та підгортають…

«Це робимо для того, аби коли будуть перші заморозки, то живці рослин, які ми залишаємо, не померзли. Ще виконуємо дуже корисну процедуру, яку робимо саме у осінню пору», - зазначила в.о. директора КП «Вінницязеленбуд» Тетяна Прибиш.

Травичку, яка залишилася, «зеленбудівці» вичесують, аби можна було ще раз підживити, оросити водичкою, щоб саме калійні і фосфорні добрива потрапили до корінців рослин, які ранньою весною з новими силами знову забуяють…

«Також зараз висаджуємо нові рослини, наразі вже висадили цибулькові квіти, а саме – тюльпани та мускарі. Робимо все для того, аби містяни та гості Вінниці могли милуватись красою міста навесні», - пояснила вона.

Як зазначає Тетяна Прибиш, працівники комунального підприємства тільки на проспекті Коцюбинського до холодів мають підготувати майже 7 тисяч кущів троянд, а загалом по місту близько 9 тисяч, далі працюватимуть біля автовокзалу.

Олеся Рудницька

8 листопада, 2022