У Вінниці почали більше виробляти олії, етикеток та води

Новини Вінниці / У Вінниці почали більше виробляти олії, етикеток та води

У Головному управлінні статистики у Вінницькій області «підрахували», як працювала промисловість регіону у першій половині роки. Попри кризові явища, які повязані із різними факторами, вінницьким підприємствам вдавалося триматися «на плаву». А по деяким видам продукції вони навіть перевершили показники стабільного періоду початку 2019 року.

У Головному управлінні статистики у Вінницькій області «підрахували», як працювала промисловість регіону у першій половині року. Попри кризові явища, які повязані із різними факторами, вінницьким підприємствам вдавалося втриматися «на плаву». А по деяким видам продукції вони навіть перевершили показники стабільного періоду початку 2019 року.

Як повідомляють у ГУС у Вінницькій області, при порівнянні роботи підприємств міста у січні–червні 2020-го проти січня–червня 2019 року спостерігаються значні коливання обсягів виробництва основних видів промислової продукції.

На підприємствах добувної промисловості і розроблення кар’єрів у видобуванні глин вогнетривких, пісків будівельних та іншого каменю дробленого, який використовується як наповнювач бетону, для дорожнього покриття та подібних цілей відбувались асортиментні збільшення виробництва на 3–8%.

У січні–червні 2020-го порівняно з січнем–червнем минулого року збільшено виробництво: на 4–39% – олії соняшникової та її фракцій, рафінованих (крім хімічно модифікованих), гірчиці готової, олії соняшникової та сафлорової та їх фракції, нерафінованих (крім хімічно модифікованих), молока сухого знежиреного (молоко та вершки у твердій формі, жирністю не більше 1,5%), масла вершкового жирністю більше 85%.

Зросло, також, виробництво вод непідсолоджених й неароматизованих на 11,6% та вод з додаванням цукру і речовин підсолоджувальних чи ароматизуючих інших – на 1,6%.

У поточному році у легкій промисловості спостерігались значні коливання обсягів виробництва швейних виробів чоловічого і хлопчачого та жіночого і дівчачого асортименту проти відповідного періоду попереднього року – від зменшення на 7–81% до збільшення у 74,0 рази.

На підприємствах з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності у 2,1 рази збільшено випуск етикеток та ярликів з паперу чи картону друкованих, самосклеювальних, на 26,4% – деревини, крім хвойних чи тропічних порід, уздовж розпиляної чи розколотої завтовшки більше 6 мм.

Макс Мельник

29 липня, 2020