У Вінниці почалась акція «Ні капітуляції!»: поки що, на площу вийшло декілька людей, обіцяють стояти безстроково (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці почалась акція «Ні капітуляції!»: поки що, на площу вийшло декілька людей, обіцяють стояти безстроково (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні у Вінниці, як в багатьох інших містах України громадські активісти вийшли на акцію протесту проти схвалення так званої «формули Штайнмаєра». Щоправда, людей на Майдані Небесної Сотні зібралися небагато – декілька чоловік. Активісти кажуть, що вийшли спонтанно, координуючись у соцмережах. Стояти на площі вони збираються сьогодні до кінця дня. Далі акцію обіцяють зробити безстроковою, якщо влада до них не дослухається.

Сьогодні у Вінниці, як в багатьох інших містах України, громадські активісти вийшли на акцію протесту проти схвалення так званої «формули Штайнмаєра». Щоправда, людей на Майдані Небесної Сотні зібралися небагато – декілька чоловік. Активісти кажуть, що вийшли спонтанно, координуючись у соцмережах. Стояти на площі вони збираються сьогодні до кінця дня. Далі акцію обіцяють зробити безстроковою, якщо влада до них не дослухається.

«Ми будемо стояти сьогодні увесь день, хочемо привернути увагу людей – вони не розуміють, що зараз країну просто здають. Ми мирно протестуємо, хочемо поінформувати нашу владу, що ми не згодні з тією позицією, яку вона демонструє», - пояснила вінницька студентка Олена Танадайчук.

Насамперед учасники акції вимагають офіційно оприлюднити те, що українська сторона нібито підписала у Мінську.

«Наша акція безстрокова до тих пір, поки влада не оприлюднить підписаний документ. Якщо він містить ознаки федералізації України, Україна має відкликати свій підпис з цього документа», - зазначив один з учасників акції учасник бойових дій Олександр Грамарчук.

Він також зауважив, що хоче почути із цього приводу позицію усіх народних депутатів-мажоритарників, обраних на Вінниччині.     

Новини Вінниці / У Вінниці почалась акція «Ні капітуляції!»: поки що, на площу вийшло декілька людей, обіцяють стояти безстроково (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці почалась акція «Ні капітуляції!»: поки що, на площу вийшло декілька людей, обіцяють стояти безстроково (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці почалась акція «Ні капітуляції!»: поки що, на площу вийшло декілька людей, обіцяють стояти безстроково (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці почалась акція «Ні капітуляції!»: поки що, на площу вийшло декілька людей, обіцяють стояти безстроково (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці почалась акція «Ні капітуляції!»: поки що, на площу вийшло декілька людей, обіцяють стояти безстроково (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці почалась акція «Ні капітуляції!»: поки що, на площу вийшло декілька людей, обіцяють стояти безстроково (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці почалась акція «Ні капітуляції!»: поки що, на площу вийшло декілька людей, обіцяють стояти безстроково (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці почалась акція «Ні капітуляції!»: поки що, на площу вийшло декілька людей, обіцяють стояти безстроково (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

2 жовтня, 2019