У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)

У Вінниці побільшає "Парижів". До майдану Небесної Сотні, який "в народі" уже давно так називають, та сайту NаПарижі, невдовзі додасться третій. Ймовірно саме "Парижем" почнуть вінничани називати площу на перетині вулиць Київської - Чорновола та Стрілецької.

У Вінниці побільшає "Парижів". До майдану Небесної Сотні, який "в народі" уже давно так називають, та сайту NаПарижі, невдовзі додасться третій. Ймовірно саме "Новим Парижем" почнуть вінничани називати площу на перетині вулиць Київської, Чолоновола та Стрілецької.

Там перед фасадом житлового комплексу, що споруджується на місці колишнього пивзаводу, нині зводять Ейфелеву вежу. Точніше, її зменшену копію. Зараз це місце "неофіційно" так і продовжують називати "пивзаводом", але, очевидно, найменування може змінитись на користь французької столиці.

Зараз встановили лише нижню частину вежі. А на будівельному майданчику лежать ще чотири секції висотою приблизно по 4-5 метрів кожна. Загалом висота конструкції становитиме понад 20 метри - майже як сам 12-поверховий житловий комплекс.

Під нею, кажуть робітники, буде басейн або ж фонтан - бетонну "чашу" під нього вже влаштували й підвели труби. Проектантам можна було б "підкинути" ідею - у пам'ять про найпривабливіший завод для вінницьких пивоманів, що колись тут працював, наповнювати басейн не водою... Була б непогана туристична родзинка, але, мабуть, дуже дорога.     

Судячи з розмірів, не виключено, що вінницька Ейфелева вежа буде чи не найбільшою в Україні і займатиме почесне місце навіть у світі. Адже нині на планеті загалом відомо про понад тридцять копій вежі - від 3 до 336 метрів висотою. Так, наприклад, одна з них заввишки 3 метри 25 сантиметрів встановлена в центральному парку міста Умань на Черкащині. Харківська копія Ейфелевої вежі розміщена на території одного з торговельно-розважальних центрів. Її висота 35 метрів. За даними будівельників, для зведення споруди знадобилося 35 тонн металу. Відкрили її на День закоханих 2013 року. А в Києві встановили репліку Ейфелевої вежі висотою 16 метрів на території "Французького кварталу".

Новини Вінниці / У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці побільшає "Парижів": споруджують одну з найвищих в Україні копій Ейфелевої вежі (ФОТО)
Сергій Маламура

17 вересня, 2020