У Вінниці планують відремонтувати 28 колодязів громадського користування

Новини Вінниці / У Вінниці планують відремонтувати 28 колодязів громадського користування

У Вінниці розпочали поточний ремонт криниць загального користування у приватному секторі. У плані на оновлення – 28 об’єктів. Саме стільки заявок подали квартальні комітети.

Про це повідомляють у Вінницькій міськраді.

Об’єм робіт різний: від заміни даху чи хатинок до ремонту елементів конструкцій, як то корба, бетонні відмостки.

Як розповіли в Асоціації органів самоорганізації населення міста, задля утримання таких важливих джерел питної води у належному стані – відповідні заходи проводяться щороку. Наразі здійснити їх передбачають протягом серпня-вересня.

«Передусім звертаємо увагу на безпечність усіх елементів та зручність у користуванні. Це має значний вплив і на якість води. Прикладом із заміною накриття покращується герметичність колодязів, до них не потрапляють дощові води, пил і тому подібне», - зазначила голова Асоціації органів самоорганізації населення міста Наталія Панчук.

За її словами, значення криниць, як важливого джерела питної води, не можна недооцінювати, а особливо в умовах війни.

«Адже всі ми пам’ятаємо про російські удари по об’єктах критичної інфраструктури України минулого року. І така загроза зберігається й цьогоріч. Тож, на такі випадки маємо мати план «Б». Якщо агресор виведе з ладу гідравлічні споруди, водопровідні насосні станції тощо, саме криниці загального користування можуть стати справжнім рятівним колом. Загалом у Вінниці таких 617, більшість з яких – 450 – знаходяться у приватному секторі», – додала Н.Панчук.

Підрядна організація на своїй базі вже завершила всі зварювальні роботи – металеві конструкції готові до встановлення. Крім того, де необхідно буде замінено лавочки, відра, корби, проведено бетонування відмостків, відремонтовано верхні кільця колодязів, дашки та хатинки.

Олеся Рудницька

8 серпня, 2023