У Вінниці планують створити центр підтримки маріупольців

Новини Вінниці / У Вінниці планують створити центр підтримки маріупольців

У Вінниці вирішили створити центр підтримки жителів зруйнованого росіянами Маріуполя. Тут допомагатимуть людям, які евакуювались з міста.

Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Сьогодні обговорили з мером Маріуполя Вадимом Бойченком, яким чином якнайшвидше організувати роботу хабу. Делегація Маріупольського міської ради спеціально приїхала до Вінниці налагодити процес. Наша команда докладе усіх зусиль для реалізації цього спільного проєкту. Зараз на Вінниччині живе майже 10 тисяч переселенців з Маріуполя, які втратили практично все. З них у Вінниці офіційно зареєстровано 1672 ВПО», - зазначив мер.

Фото: Вадим Бойченко

Гуманітарно-інформаційний хаб «Я – Маріуполь» вже відкрили у Дніпрі та Запоріжжі. У вінницькому центрі також надаватимуть психологічну, гуманітарну, юридичну та соціальну підтримку, допоможуть влаштуватися на роботу та знайти зниклих безвісти рідних та знайомих. Передбачена і дитяча кімната.

«Наразі разом з колегами з Маріуполя визначаємось з місцем розміщення офісу. У Вінниці з Маріуполем склалась не просто гарна співпраця, а справжні дружні взаємини. Ми залишались на зв’язку з Вадимом Бойченком з перших днів війни. Росіяни перетворили красиве сучасне місто на попелище. Але маріупольці не самі. Громади сильні у єдності. Ми разом! А значить - переможемо і відбудуємо рідну країну», - додав очільник міста.

Олеся Рудницька

12 травня, 2022