У Вінниці після «нічної» крадіжки затримали дует рецидивістів

Новини Вінниці / У Вінниці після «нічної» крадіжки затримали дует рецидивістів

Учора, 5 жовтня, ввечері у Вінниці на проспекті Коцюбинського двоє зловмисників розбили скло в автомобілі Ford та викрали із салону речі. Їх власник звернувся до правоохоронців, і невдовзі зловмисників затримали. Нині виявилися два раніше судимі чоловіки.

Як повідомляють у патрульній поліції Вінницької області, близько 23.00 на лінію «102» надійшло повідомлення про хуліганство на проспекті Коцюбинського. На місце події прибув екіпаж патрульних роти тактико-оперативного реагування (ТОР) і виявив там заявника.

Вінничанин повідомив про викрадення речей з автівки через розбите скло. Завдяки орієнтуванню інший екіпаж ТОРівців затримав правопорушників неподалік від місця події, а згодом заявник їх упізнав.

На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу для встановлення усіх обставин справи.

У відділі комунікації поліції Вінницької області вказують, що зловмисниками виявились 35–річний мешканець Житомирської області та 24–річний житель Тульчинської територіальної громади. Підозрювані раніше судимі за майнові злочини, розбої та грабежі.

Старший з затриманих кілька тижнів тому звільнився з місць позбавлення волі.

Поліцейські встановили, що підозрювані пошкодили вікно автівки та викрали з салону телефон, годинник, ліхтарик, пульт керування сигнальною системою автомобіля та навушники.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру та обрання запобіжного заходу.

Крадене вилучено.

За цим фактом розпочато кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Макс Мельник

5 жовтня, 2022