У Вінниці пікетувальники, які вимагають дозволу на роботу непродовольчих ринків, домовилися з мерією про нові терміни (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці пікетувальники, які вимагають дозволу на роботу непродовольчих ринків, домовилися з мерією про нові терміни (ФОТО, ВІДЕО)

Понад 500 вінницьких підприємців вранці 12 травня вийшли до будівлі Вінницької міськради через скрутну ситуацію, адже минуло вже два місяця, як люди залишилися без роботи. Вони вимагали відкриття непродовольчих ринків. Ініціативна група підприємців зустрілася з міським головою Сергієм Моргуновим, який запевнив, що рішення приймає на рівні центральної влади, а місцеве керівництво проінформує уряд про вимоги вінничан.

Понад 500 вінницьких підприємців вранці 12 травня вийшли до будівлі Вінницької міськради через скрутну ситуацію, адже минуло вже два місяці, як люди залишилися без роботи. Вони вимагали відкриття непродовольчих ринків. Ініціативна група підприємців зустрілася з міським головою Сергієм Моргуновим, який запевнив, що такі рішення приймають на рівні центральної влади, а місцеве керівництво проінформує уряд про вимоги вінничан.

Більшість людей тримали у рукках плакати: "Досить брехати! Досить обіцянок! Я маю право на працю!", "Чому ТРЦ можуть працювати, а промринки - ні?"…

Акція не була тривалою. Вона зібрала підприємців з кількох вінницьких ринків, які вийшли до мерії через брак коштів – два місяці на карантині залишили сотні родин без доходів. Пікетувальники вимагали відкрити непродовольчі ринки.

Жодного протистояння між владою та підприємцями не відбулося. Ініціативна група поспілкувалася з мером С.Моргуновим, а потім її представниця Лілія розповіла колегам, що слід зачекати три дні. За цей час міськрада повідомить центральні органи про ситуацію та отримає відповідь, адже відкривати чи не відкривати непродовольчі ринки вирішують в урядовому кварталі столиці.

Тому підприємці вирішили знову зібратися під стінами мерії через три дні, аби дізнатися «вердикт». Вони не відмовляються від своїх вимог та обіцяють продовжити пікетування у разі «відмови» їм у праві торгувати.

Також з місцевою владою підприємцям вдалося врегулювати питання щодо громадського транспорту. Працівників ринків, які потребують перевезення містом на трамваях, тролейбусах, автобусах, маршрутках, пускатимуть за спецперепустками, які мають оформити належним чином роботодавці.           

Новини Вінниці / У Вінниці пікетувальники, які вимагають дозволу на роботу непродовольчих ринків, домовилися з мерією про нові терміни (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці пікетувальники, які вимагають дозволу на роботу непродовольчих ринків, домовилися з мерією про нові терміни (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці пікетувальники, які вимагають дозволу на роботу непродовольчих ринків, домовилися з мерією про нові терміни (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці пікетувальники, які вимагають дозволу на роботу непродовольчих ринків, домовилися з мерією про нові терміни (ФОТО, ВІДЕО)
Олег Верлан

12 травня, 2020