У Вінниці підвели підсумки конкурсу The Best Cook та визначили переможців

Новини Вінниці / У Вінниці підвели підсумки конкурсу The Best Cook та визначили переможців

Протягом півтора місяця у Вінниці тривав конкурс The Best Cook. Проєкт має на меті популяризувати вінницькі страви, гастробренди та автентичну продукцію подільської кухні, допомагати формуванню професійної української кулінарії, сприяти розвитку гастротуризму та створювати умови для підвищення туристичної привабливості Вінниці. Сьогодні, 15 грудня, визначили переможців – найкращих кухарів.

«Ідея конкурсу «The Best Cook» була сформована на бізнес-бранчі міського голови з рестораторами Вінниці. Цей проєкт сприятиме розвитку потенціалу регіонального різноманіття національної кухні та популяризації українських страв як культурного надбання і складової нематеріальної культурної спадщини, – коментував початок заходу заступник міського голови Андрій Очеретний. – Також це чудова нагода підвищити професійну майстерність кухарів, без огляду на те, чи вони вже визнані в індустрії, чи тільки починають свій шлях. Ініціатива допоможе створенню нових можливостей для розвитку гостинності та гастрономічного туризму у Вінниці».

У конкурсі приймали участь жителів Вінницької міської територіальної громади, які повязують себе з професією кухаря.

Як зазначила у Facebook одна з організаторок конкурсу Олена Павлова, перше місце, а також звання «кращого кухаря Вінницької ОТГ» отримав Назар Вітюк з ресторації «Нова провінція». «Срібним» призером визнано Дмитра Палевського з «Батіскафу» у комплексі «Рівер Сіті». Третє місце присуджено Олегу Зіньку з «Гагаріна».

Олеся Рудницька

15 грудня, 2021