У Вінниці підрахували економію коштів на електронних торгах

Новини Вінниці / У Вінниці підрахували економію коштів на електронних торгах

За 9 місяців цього року Вінницька міськрада, використовуючи електронну систему закупівель «Prozorro», зекономила 73,18 млн грн. З них: 66,17 млн грн по відкритих торгах та 6,99 млн грн – по спрощених закупівлях. Такі онлайн-тендери дозволяють здійснювати прозорі торги та збільшують кількість потенційних покупців.

Як зазначають у мерії Вінниці, міська рада ще у 2015 році однією з перших почала використовувати у своїй роботі систему електронних закупівель на базі платформи «Prozorro». Онлайн-тендери дозволяють підвищити рівень прозорості та відкритості замовникам послуг, запобігти корупції у сфері державних закупівель тощо.

Також платформа «Prozorro» є інструментом для громадськості, адже завдяки їй будь-яка людина, яка має доступ до Інтернету, може зайти на сайт і в режим онлайн подивитися, як проходять торги, хто в них бере участь, які постачальники, які ціни, хто виграв.

«За три квартали 2021 року виконавчі органи та виконком Вінницької міської ради в системі електронних закупівель оприлюднили інформацію про укладання 485 договорів на конкурентних засадах: відкриті торги та спрощені закупівлі», – пояснив директор департаменту економіки і інвестицій міськради Максим Мартьянов.

Також Максим Мартьянов розповів про економію коштів завдяки закупівлям на конкурентній основі.

«Те, що виконавчі органи та виконавчий комітет Вінницької міської ради застосовують електронну систему закупівель «Prozorro», дозволило за 9 місяців цього року зекономити 73,18 млн грн. В цілому це 10,58% від очікуваної вартості конкурентних закупівель, яких було оголошено на загальну суму 754 млн грн», – зазначив він.

Олеся Рудницька

17 листопада, 2021