У Вінниці підозрювану у шахрайстві на понад пів мільйона суд залишив під цілодобовим домашнім арештом

Новини Вінниці / У Вінниці підозрювану у шахрайстві на понад пів мільйона суд залишив під цілодобовим домашнім арештом

Вінницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу слідчого судді Вінницького міського суду, якою підозрюваній у шахрайстві обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Про це повідомляють у пресслужбі ВАС.

Адвокатка підозрюваної у своїй апеляційній скарзі просила суд скасувати рішення першої інстанції. На її думку, клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу не підлягає задоволенню. Захисниця навела аргументи, зазначавши, що клієнтка – матір-одиначка двох неповнолітніх дітей, одна з яких має інвалідність та потребує постійного лікарського догляду. До того ж жінка нині не має змоги ходити на роботу.

Прокурор натомість погодився з ухвалою міського суду та просив залишити її у силі.

Вислухавши учасників процесу, колегія суддів вирішила відхилити апеляційну скаргу адвокатки, а рішення першої інстанції не змінювати.

За версією слідства, до незаконного заволодіння чужими коштами матір-одиначку залучив в’язень Вінницької виправної колонії. Які в них особисті стосунки, не вказується. Так от, засуджений телефонував абонентам та, назвавшись працівником служби безпеки банку, повідомляв їм про небезпеку зняття грошей з їхніх платіжних карток. Щоб нібито зберегти кошти, люди мали перерахувати їх на оновлений безпечний рахунок, насправді ж – відкритий на ім’я матері-одиначки. А вона вже передавала гроші спільнику.

У травні цього року засуджений таким чином виманив у жительки Миколаєва більше 500 тисяч гривень. За вказівкою псевдопрацівника банку жінка й відправила цю суму на картку ймовірної порушниці, яка розпорядилася нею на власний розсуд.

Вінничанці інкримінують заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайства), за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах. За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Макс Мельник

1 жовтня, 2022