У Вінниці п'яний таксист намагався відкупитись від правоохоронців 10 тисячами гривень

Новини Вінниці / У Вінниці п'яний таксист намагався відкупитись від правоохоронців 10 тисячами гривень

У Вінниці, за порушення ПДР, правоохоронці зупинили водія Shevrolet. Як виявилось, чоловік був ще й на підпитку - алкотестер показав 2,43 проміле алкоголю. Аби уникнути відповідальності, чоловік запропонував патрульним хабаря.  

У Вінниці через порушення ПДР правоохоронці зупинили водія таксі Shevrolet. Як виявилось, вінничанин був ще й на підпитку - алкотестер показав 2,43 проміле алкоголю та без "прав". Аби уникнути відповідальності, чоловік запропонував патрульним хабаря.  

Як повідомили у пресслужбі Патрульної поліції Вінницької області, 16 липня, близько 1-ї години ночі, на вулиці Князів Коріатовичів у Вінниці був зупинений автомобіль Shevrolet Lacetti, який рухався із непрацюючим лівим ліхтарем ближнього світла.

Поспілкувавшись із водієм, поліцейські виявили в нього ознаки алкогольного сп'яніння. Порушник погодився пройти огляд на стан сп'яніння на місці зупинки. В організмі водія виявили 2,43 проміле алкоголю.

Чоловік також не мав при собі водійського посвідчення, оскільки позбавлений права керування за водіння напідпитку.

Під час оформлення адміністративних матеріалів кермувальник неодноразово пропонував патрульним гроші за непритягнення його до відповідальності. Чоловік спочатку пропонував тисячу, а потім десять тисяч гривень, не реагуючи на попередження поліцейських про кримінальну відповідальність за такі дії.

На 33-річного водія автомобіля Chevrolet Lacetti патрульні склали протокол за ст. 130 (Керування напідпитку) КУпАП, винесли постанови за ч. 1 ст. 121 (Керування транспортним засобом, що має технічні несправності) КУпАП та за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою правом керування) КУпАП.

Слідчим відділом Вінницького відділу поліції за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.