У Вінниці п’яний росіянин на Mercedes-Benz збив велосипедиста

Новини Вінниці / У Вінниці п’яний росіянин на Mercedes-Benz збив велосипедиста

У мікрорайоні Пирогово у Вінниці 51-річний громадянин Росії, перебуваючи за кермом автомобіля Mercedes-Benz наїхав на велосипедиста. Власник двохколісного засобу отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

У мікрорайоні Пирогово у Вінниці 51-річний громадянин Росії, перебуваючи за кермом автомобіля Mercedes-Benz наїхав на велосипедиста. Власник двохколісного засобу отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, росіянину повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Слідством установлено, що водій перебув за кермом у стані алкогольного сп’яніння. На проїжджій частиною вулиці Комарова, він допустив наїзд на велосипедиста, який рухався в попутному напрямку по правому краю вулиці. У результаті ДТП потерпілого госпіталізовано.

За клопотанням Вінницької окружної прокуратури міським судом до водія застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Згідно з ч. 1 ст. 286-1 КК України за інкримінований злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 3 до 5 років.

Макс Мельник

18 червня, 2021