У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)

Хоча сьогодні у Вінниці на представленні нового очільника ОДА Владислава Скальського чекали особисто Володимира Зеленського, Указ про призначення нового голови ОДА перед активом області зачитав перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов.

Хоча сьогодні у Вінниці на представленні нового очільника ОДА Владислава Скальського чекали особисто Володимира Зеленського, Указ про призначення нового голови ОДА перед активом області зачитав перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов.

Але перед тим пан Сергій прочитав підготовлену для нього довідку про соціально-економічне становище області, де йшлося, що Вінниччина – не в такому вже й катастрофічному стані: в області працюють потужні інвестори, створюються нові робочі місця, будуються дороги. Про стан вінницьких доріг, до речі, представник ОП згадував кілька разів під час спілкування з активом краю – дуже вже вони йому сподобались.  

Сприяння розвитку інвестиційних проектів, подальшому залученню інвестицій Сергій Трофімов назвав серед основних завдань нового голови ОДА. Порадив також не забувати про боротьбу із корупцією, детінізацією економіки та протидію рейдерству.

«Новий голова ОДА має постійно координувати цю роботу, домогтись реалізації економічних та інфраструктурний проектів. Не маємо забувати про екологію. Нові робочі місця і податкові надходження, звичайно, важливі, але не ціною погіршення стану довкілля. Тому наголошую на дотриманні інвесторами екологічних вимог, а від компетентних державних органів вимагаю здійснення контролю за дотримання ними законодавства», - сказав С.Трофімов.    

Дякуючи за довіру президенту та його офісу, новий очільник ОДА Владислав Скальський окреслив основні виклики та свої завдання:

"Люди хочуть більше уваги до своїх щоденних проблем, бізнес очікує на нові економічні важелі, що повинні бути створені і забезпечені державою. Наші закордонні партнери очікують серйозності і наполегливості у процесі реформування країни. І саме від нас залежить, якою Україна буде завтра… Найголовніше зараз – примножити ті позитивні результати, які область уже має, забезпечити чітке стратегічне планування розвтку області і реалізацію пріоритетних інтегрованих проектів. Таких проектів, що своїм втіленням дозволяють створити достатню кількість самодостатніх економічних механізмів».

Говорив Владислав Скальський також про розвиток малого і середнього бізнесу, нові стандарти надання соціальних, медичних, освітніх, адміністративних та інших послуг, дерегуляцію тощо.

Надали слово на урочистому зібранні й уже колишньому голові Вінницької ОДА Валерію Коровію. Першим про те, що усі здобутки області – заслуга значною мірою тісній співпраці Валерія Коровія із депутатським корпусом облради сказав голова бюджетної комісії ради Геннадій Мазур. У залі це зустріли довгими оваціями. Потім слово попередньому очільнику області попросив надати й мер Козятина Олександр Пузир.   

«Я дуже добре пам’ятаю період, коли я прийшов на посаду, коли у нас на вулицях не було поліцію, коли другий раз штурмували ОДА… і розумію тих людей, які це робили, - сказав Валерій Коровій. - Я дуже дякую військовим: ми провели шість хвиль мобілізації, ми, на жаль, похоронили 234 наших хлопці, дивились в очі їхнім матерям… Ми укріплювали кордон із Придністров’ям. Ми робили свою роботу. Ми зробили дуже багато. Але найбільша цінність Революції Гідності – це перехід у такий мирний спосіб влади: без майданів, штурмів, без сміттєвих баків. Ми повинні цим дорожити. Ми робили багато, але вибори програли. І ми маємо усвідомлювати, що це демократичні інструменти і вони повинні діяти. У нас попереду ще багато роботи. Завдання наше одне – все робити для того, щоб люди оцінили нашу роботу».    

Попередньому голові ОДА присутні у залі довго аплодували, що не могло не здивувати представника Офісу президента й той вибачився, що спочатку не надав слово В. Коровію.

«Я ще не зустрічав області, де так зустрічають, дають слово і поважають попереднього голову ОДА. Це дуже високий показник і працездатності, й довіри, і реальних дій», - сказав С. Трофімов.

А стосовно того, чому президент особисто не приїхав до Вінниці, то в короткому коментарі NaПарижі пан Сергій зазначив, що Володимир Зеленський сьогодні має дуже багато важливих справ:

Дуже багато важливих справ у нього, він працює…

Ходять чутки, що він ображений на Вінницю…

Ні, в жодному разі.

А планується приїзд?

Звичайно, планується, будуть питання, якісь завдання на рівні президента – він обов’язково приїде.  

Тим часом новопризначений голова ОДА В.Скальський уже заявив, що готується призначати конкурси на посади у виконавчій владі області:

«Буде великий конкурс, у мене є і друзі з бізнес-середовища, які хотіли б долучитися до змін, є багато людей, які на особистому рівні виходили… Звичайно, я буду перевіряти їх, буду з ними спілкуватися. Сьогодні я отримав повноваження для того, щоб це робити».

Новини Вінниці / У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перший заступник Глави Офісу президента Сергій Трофімов представив нового голову ОДА Скальського і розповів, чому не приїхав Зеленський (ФОТО, ВІДЕО)