У Вінниці перевірили заклади на доступність для людей з інвалідністю: зроблені "для галочки" підприємці перероблятимуть

Новини Вінниці / У Вінниці перевірили заклади на доступність для людей з інвалідністю: зроблені "для галочки" підприємці перероблятимуть

У Вінниці представники Центру реабілітації «Гармонія» разом з працівниками Муніципальної варти розпочали спільну роботу по перевірці закладів міста на їх доступність для людей з інвалідністю.

У Вінниці представники Центру реабілітації «Гармонія» разом з працівниками Муніципальної варти спільно розпочали роботу по перевірці закладів міста на їх доступність для людей з інвалідністю.

Як повідомили на офіційній сторінці Facebook «Муніципальна варта Вінниці», вже вдалось обстежити вул. Київську та Чорновола на облаштування різноманітних закладів пандусами, припороговими скосами, поручнями, що забезпечують безперешкодний доступ для людей з інвалідністю.

У ході перевірки стало зрозуміло, що в далеко не усіх закладах є пандуси і скоси, а там, де вони існують - зроблені лише для "галочки", а не для осіб з особливими потребами, які просто не завітають до них без сторонньої допомоги.

Таким підприємцям інспектори Муніципальної варти надали приписи на облаштування в'їзду до приміщення згідно ДБН. Деякі ФОПи та власники приміщень доробляють та виправляють виявлені недоліки, а деякі - попросили продовжити термін виконання приписів.

Ірина Заіковата

3 грудня, 2019