У Вінниці передано до суду справу співробітниці навчального закладу, яка просувала кремлівську пропаганду у соцмережах

Новини Вінниці / У Вінниці передано до суду справу співробітниці навчального закладу, яка просувала кремлівську пропаганду у соцмережах

Слідчі СБУ повідомили про підозру черговій прибічниці воєнної агресії. Як виявилось, 54-річна працівниця одного із вінницьких вищих навчальних закладів відкрито проводила проросійську пропаганду на своїй особистій сторінці у забороненій соціальній мережі «Вконтакте».

Як повідомляють пресслужби УСБУ та Вінницької обласної прокуратури, жінка була активним учасником багатьох антиукраїнських груп та пабліків, власноручно відшукувала у них матеріали, публікувала та поширювала їх на своїй сторінці.

Слідством встановлено, що протягом кількох місяців, у тому числі з початком військової агресії, вона активно виправдовувала збройну агресію Росії проти України.

Під час огляду комп’ютерної техніки правоохоронці виявили матеріали, що містять докази її протиправної діяльності.

Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила протиправний характер дій підозрюваної.

Фігурантці висунуто звинувачення за ч.1 та ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України) Кримінального кодексу України. Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно містянки. Відповідно до санкції статті, за вчинення такого злочину передбачено максимальне покарання у виді позбавленням волі строком до 5 років з конфіскацією майна.

Новини Вінниці / У Вінниці передано до суду справу співробітниці навчального закладу, яка просувала кремлівську пропаганду у соцмережахНовини Вінниці / У Вінниці передано до суду справу співробітниці навчального закладу, яка просувала кремлівську пропаганду у соцмережахНовини Вінниці / У Вінниці передано до суду справу співробітниці навчального закладу, яка просувала кремлівську пропаганду у соцмережах