У Вінниці передали до суду справу «волонтерки», яка намагалась продати партію «гуманітарних» джгутів-турнікетів

Новини Вінниці / У Вінниці передали до суду справу «волонтерки», яка намагалась продати партію «гуманітарних» джгутів-турнікетів

Прокурором Вінницької окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно жінки, яка хотіла через «OLX» намагалась продати партію гуманітарної допомоги за понад 600 тисяч гривень.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, кримінальне провадження розслідувалось за фактом спроби продажу товарів гуманітарної допомоги під час воєнного стану (ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Слідством установлено, що на початку червня 2022 року для однієї з громадських організацій Вінниччини з-за кордону доставлена гуманітарна допомога у вигляді ліків та медичних засобів.

Зазначена гуманітарна допомога, зокрема кровоспинні турнікети, до її отримувача не надійшла, а зберігалася за місцем роботи обвинуваченої. Вінничанка на сайті «OLX» розмістила оголошення про продаж гуманітарки (джгути-турнікети кровоспинні тактичні нейлонові з пластиковою фурнітурою) та запропонувала одному із покупців придбати їх на загальну суму у понад 600 тисяч гривень.

У ході санкціонованих обшуків за місцем роботи жінки товари гуманітарної допомоги вилучені, що позбавило останню можливості їх реалізувати.

Макс Мельник

5 листопада, 2022