У Вінниці передали до суду справу про вимагання податківцями хабара

Новини Вінниці / У Вінниці передали до суду справу про вимагання податківцями хабара

До суду скеровано обвинувальний акт відносно двох головних державних ревізорів-інспекторів відділу Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області. Вінницькі податківці обвинувачуються у одержанні неправомірної вигоди.

До суду скеровано обвинувальний акт відносно двох головних державних ревізорів-інспекторів відділу Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області. Вінницькі податківці обвинувачуються в одержанні неправомірної вигоди.

Як зазначають у преслужбі ДБР, свої "послуги" податківці оцінили у 15 тисяч доларів. Досудове розслідування  у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Слідством встановлено, що обвинувачені під час проведення планової перевірки з питань дотримання вимог податкового законодавства одного з приватних товариств вимагали та одержали від його представника неправомірну вигоду.

За хабар податківці обіцяли поблажливо поставитися до виявлених порушень  на підприємстві та скласти акт перевірки на його користь. Затримали податківців слідчі ДБР 21 вересня 2019 року під час одержання коштів.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 КК України. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Київської області. Оперативний супровід – Вінницьке управління ДВБ Нацполіції України.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Макс Мельник

15 квітня, 2020