У Вінниці пенсіонерка та двоє дітей на продажі квітів зібрали понад 2 000 гривень на підтримку ЗСУ

Новини Вінниці / У Вінниці пенсіонерка та двоє дітей на продажі квітів зібрали понад 2 000 гривень на підтримку ЗСУ

Вінницькі діти залучили пенсіонерку та разом організували маленький квітковий бізнес. Зароблені кошти юні волонтери витратили на закупівлю аптечок для військових на передовій лінії.

Про це повідомляє Вінницька міськрада.

«Я вирощувала квіти для краси, щоб можна було зрізати і подарувати комусь гарний настрій, - розповідає 70-річна вінничанка Людмила Ковальчук. - Якось до мене звернулися діти й попросили, щоб я зрізала їм кілька тюльпанів і нарцисів для хорошої справи. Я поцікавилась, для чого ж Андрійку та Ані потрібні квіти»…

Як виявилося, семирічна Аня та 8-річний Андрій вирішили зайнятися благодійністю. Діти продавали перехожим сезонні квіти, а зароблені гроші витрачали на потреби ЗСУ.

«Ми вирішили зробити добрий вчинок і спробувати продати квіти, щоб потім зароблені кошти віддати нашим захисникам. Хоча ми зовсім юні, але розуміємо, як зараз військовим непросто захищати нашу землю, і захотіли хоч чимось допомогти», - розповідають діти.

Квіти на продаж юним волонтерам зі своїх клумб охоче давали й інші пенсіонерки.

«За кілька днів нам вдалося продати чимало букетів на суму більше двох тисяч гривень, хоча конкретної ціни за квіти ми не називали, а просили дати стільки, скільки людям не шкода», - додає Андрійко.

За виручені кошти батько Андрія вже закупив аптечки для військових та передав на передову.

Олеся Рудницька

11 травня, 2022