У Вінниці оштрафовано торговця рибою. Протягом тижня виявлено 54 правопорушення

Новини Вінниці / У Вінниці оштрафовано торговця рибою. Протягом тижня виявлено 54 правопорушення

Не дивлячись на карантин й існуючі заборони в сезон нересту риб, державні інспектори Вінницького рибоохоронного патруля у період з 13 по 21 квітня 2020 року зафіксували 54 порушень. 15 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 28- за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), та два - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (продаж риби без відповідних документів). Також оформлено дев’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Не дивлячись на карантин й існуючі заборони в сезон нересту риб, державні інспектори Вінницького рибоохоронного патруля у період з 13 по 21 квітня 2020 року зафіксували 54 порушень. 15 протоколів вінницькі вартові склали за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 28 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), та два - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (продаж риби без відповідних документів). Також оформлено дев’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Як повідомив керівник відомства:

«Загалом, у порушників конфісковано понад 51 кг риби та 16 одиниць заборонених знарядь лову («драчі», сітки, хватки, раколовки). Накладено штрафів на суму 3 026 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 8 772 грн».

Отже, 17 квітня 2020 року державні інспектори здійснили спільний рибоохоронний рейд з працівниками поліції на території р. Снивода, поблизу с. Торчин Хмільницького району Вінницької області. Відомо, що мешканець с. Скаржинці здійснював незаконний вилов риби забороненим знаряддям лову - двома лісковими сітами. Порушник встиг виловити понад 1 кг риби: 3 карасів сріблястих, 1 судака та 1 щуку. Збитки, завдані водним біоресурсам, склали 901 грн.

Наступного дня під час проведення рибоохоронного рейду на р. Рів, поблизу с. Глинянка Барського району Вінницької області інспектори виявили громадянина, який за допомогою однієї сітки виловив 40 окунів та 23 карася сріблястого, загальною вагою 8 кг. Збитки склали більше 1 тис. грн.

На всіх винних осіб були складені адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову вилучено. Матеріали справи передані в районні суди. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу на фізичних осіб у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією чи без такої.

Того самого дня під час перевірки потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринку «Вишенька» в Вінниці було виявлено порушника, який реалізував : 1 сома та 5 судаків, загальною вагою 7 кг. Продавець не зміг надати документи, що підтверджують законність походження водних біоресурсів (товарно-транспортні накладні). На затриманого складено протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Ірина Заіковата

22 квітня, 2020