У Вінниці оголосили про підозру у шахрайстві чоловікові, який «заробляв», обіцяючи роботу у Канаді

Новини Вінниці / У Вінниці оголосили про підозру у шахрайстві чоловікові, який «заробляв», обіцяючи роботу у Канаді

Слідчі відділення поліції № 1 Вінницького райуправління поліції за процесуального керівництва прокуратури області 31 березня оголосили про підозру 51–річному вінничанину, який під приводом працевлаштування за кордоном заволодів грошима громадян. Доведено причетність підозрюваного до 21 факту злочинної діяльності.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник розміщував в інтернеті рекламні оголошення про надання послуг з працевлаштування у Канаді, представляючись представником іноземної фірми. Чоловік знаходив клієнтів, особисто зустрічався з ними та укладав фіктивні договори, використовуючи реквізити неіснуючих фірм.

Загалом від дій підозрюваного постраждала 21 людина.

Кожен потерпілий віддавав шахраєві за послуги від 1000 доларів США.  Загальна сума, якою заволодів зловмисник, становить понад 1 млн гривень.

В межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство)  чоловіку оголошено про підозру. Такий злочин карається позбавленням волі строком до 8 років.

Макс Мельник

31 березня, 2022