У Вінниці оголосили про підозру лідеру групи «рекрутерів», яка ошукала десятки людей

Новини Вінниці / У Вінниці оголосили про підозру лідеру групи «рекрутерів», яка ошукала десятки людей

Повідомлено про підозру керівнику організованої злочинної групи, яка у Вінниці шляхом обману та зловживання довірою, під приводом здійснення легального працевлаштування за кордоном, заволоділа коштами десятків потерпілих, а також здійснювала збут підроблених документів країн Європейського Союзу. Вінницьким правоохоронцям відомо про понад сотню епізодів злочинної діяльності групи.

Повідомлено про підозру керівнику організованої злочинної групи, яка у Вінниці шляхом обману та зловживання довірою, під приводом легального працевлаштування за кордоном, заволоділа коштами десятків потерпілих, а також здійснювала збут підроблених документів країн Європейського Союзу. Вінницьким правоохоронцям відомо про понад сотню епізодів злочинної діяльності групи.

Як зазначають у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, кримінальне провадження відкрито за ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України.

За даними слідства, учасники стійкого злочинного об'єднання «рекрутерів» пропонували послугу з пошуку вакансій та подальшого легального працевлаштування громадян на території країн ЄС. Втім, задача зловмисників була у тому, аби отримати гроші.

Наразі відомо, що шляхом обману 69-ти потерпілих та зловживання їх довірою «рекрутери» заволоділи понад 2 млн гривень, а також здійснювали збут підроблених ID-карт країн Євросоюзу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення 101 епізоду злочинної діяльності групи. У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, членам організованої групи загрожує покарання за ч. 4 ст. 190 КК України у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна, а за ч. 3 ст. 358 КК України у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Макс Мельник

1 лютого, 2021