У Вінниці оголосили про підозру лідерам угрупування, які постачали наркотики у тюрму

Новини Вінниці / У Вінниці оголосили про підозру лідерам угрупування, які постачали наркотики у тюрму

Вінницькі слідчі оголосили про підозру членам злочинного угруповання, які організували постачання наркотиків ув’язненим місцевої тюрми. Наразі матеріали справи свідчать про те, що організував таку злочинну діяльність 26-річний житель Одеси, який на Вінниччини відбуває покарання за умисне вбивство.

Нагадаємо, 11 серпня 2021 року слідчі слідчого управління обласного главку поліції за силової підтримки бійців КОРДу, оперативного супроводу співробітників УСБУ у Вінницькій області і підтримки співробітників Вінницької виправної колонії ліквідували канал постачання наркотиків місця відбування покарань. До складу групи входило 8 учасників, у тому числі засуджені за вчинення тяжких злочинів. Через своїх спільників на волі зловмисники передавали наркотики ув’язненим у посилках або перекидали їх через огорожі режимних об’єктів. 

Як нині повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, у місця позбавлення волі наркотики зловмисники отримували від спільників, які перебували на волі, та збували засудженим.

За словами начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Євгена Кронівця, під час проведення обшуків у серпні у камерах засуджених поліцейські вилучили наркотичні речовини, мобільні телефони, чорнові записи, сім-картки, гроші та інші докази їх злочинної діяльності.

12 січня організатору та двом його спільникам оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів організованою групою) Кримінального кодексу України. Їм загрожує покарання – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Правова кваліфікація діям іншим учасникам угрупування буде надана після проведення всіх необхідних процесуальних дій.

Макс Мельник

13 січня, 2022