У Вінниці оголосили підозру шістьом тюремникам через смерть чоловіка, який проходив у справі про зґвалтування

Новини Вінниці / У Вінниці оголосили підозру шістьом тюремникам через смерть чоловіка, який проходив у справі про зґвалтування

Понад 7 місяців триває розслідування смерті 59-річного підозрюваного у зґвалтуванні дівчини. Наразі силовики заявляють про оголошення підозри шістьом службовим особам Державної установи «Вінницька установа виконання покарань №1».

Понад 7 місяців триває розслідування смерті 59-річного підозрюваного у зґвалтуванні дівчини. Наразі силовики заявляють про оголошення підозри шістьом службовим особам Державної установи «Вінницька установа виконання покарань №1».

Із липня 2019 року у кримінальному розслідування брали участь прокуратура Вінницької області, теруправління ДБР у Хмельницькому та управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

Як повідомляють у пресслужбі прокуратури області, шістьом службовцям тюрми повідомлено про підозру у причетності до жорстокого заподіяння ув’язненому тілесних ушкоджень, через які й наступила смерть чоловіка. Загиблому суд призначив запобіжний захід у виді тримання під вартою як підозрюваному у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування) КК України. Чоловікові загрожувало до 15 років позбавлення волі, оскільки мова йшла про неповнолітню.

Під час перебування за ґратами, як вважають силовики, саме службовими особами установи в’язню заподіяно смертельні тілесні ушкодження. В осіб, яких вважають причетними до вчинення злочинів, проведено 9 обшуків. Силовики виявили засоби вчинення злочинів та заборонені предмети.

Прокуратурою до суду скеровані клопотання про обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою та клопотання про відсторонення підозрюваних від посад.

Дії підозрюваних службовців кваліфікували за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що супроводжувалися насильством та застосуванням спеціальних засобів, що спричинило тяжкі наслідки) та за п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині вчинене з особливою жорстокістю).

Нагадаємо, Вінниччину шокували обставини нападу на 7-річну дівчинку. Як писав раніше NaПарижі, про скоєний 59-річним чоловіком злочин стало відомо 8 липня. У той день в мікрорайоні Замостя близько 15.20 поруч з гаражами дитина гралася разом з 9-річною сестричкою. Чоловік схопив молодшу дівчинку, затягнув у кущі та пальцем вчинив зґвалтування, демонструючи дитині статеві органи.

Старша дівчинка розповіла батькам про те, що сталося. Невдовзі поліцейські затримали підозрюваного. Ним виявився місцевий житель. За рішенням суду зловмисника тримали у СІЗО.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.152 КК України (зґвалтування малолітньої особи). Такий злочин карається ув’язненням на строк від 8 до 15 років. Нібито у чоловіка були певні психічні розлади.

Невдовзі стало відомо, що підозрюваний загинув. Проте хто саме вкоротив віку людині, не повідомлялося. Більш того, смерті чоловіка розголосу не давали, але інформація «просочилася». І силовики розпочали розслідування.

Новини Вінниці / У Вінниці оголосили підозру шістьом тюремникам через смерть чоловіка, який проходив у справі про зґвалтуванняНовини Вінниці / У Вінниці оголосили підозру шістьом тюремникам через смерть чоловіка, який проходив у справі про зґвалтуванняНовини Вінниці / У Вінниці оголосили підозру шістьом тюремникам через смерть чоловіка, який проходив у справі про зґвалтуванняНовини Вінниці / У Вінниці оголосили підозру шістьом тюремникам через смерть чоловіка, який проходив у справі про зґвалтування