У Вінниці одужала найстарша пацієнтка з коронавірусом. Скільки коштує лікування та в якому стані хворі

Новини Вінниці / У Вінниці одужала найстарша пацієнтка з коронавірусом. Скільки коштує лікування та в якому стані хворі

У Вінниці станом на ранок 10 квітня від коронавірусу одужало шестеро пацієнтів. Усі вони отримали двічі поспіль негативні результати ПЛР-тестування. Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов.

У Вінниці станом на ранок 10 квітня від коронавірусу одужало шестеро пацієнтів. Усі вони двічі поспіль отримали негативні результати ПЛР-тестування. Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов.

За його словами, серед тих, хто одужав - перша захворіла у Вінниці медсестра з пологового будинку №2, а також троє чоловіків: 32, 55 і 43 років та жінка 40 років. Одужала також найстарша пацієнтка - 73-річна жінка.

"У неї до цього була важка хвороба - гострий інфаркт і двобічна пневмонія плюс ще й коронавірус. Вона вже вилікувалась, вчорашній день уже провела вдома. Бажаємо їй, звичайно, здоров’я", - розповів С.Моргунов.

Стосовно вартості лікування, то, за словами мера, на шести прикладах поки зарано говорити про конкретні суми. Але приблизна вартість лікування для хворих із важким перебігом складає близьк  32 тисячі гривень, зі станом середньої тяжкості - близько 18 тисяч гривень.

"Це і лікарські препарати, і засоби захисту і все, що пов'язано з лікуванням одного пацієнта. Але я думаю, що більш точну статистику ми отримаємо, коли впораємось з цією бідою", - зазначив С.Моргунов.

За його словами, йдеться саме про лікування тих пацієнтів, які перебувають у стаціонарі. Нині ж на стаціонарному лікуванні у МКЛ №1 перебуває 21 особа з коронавірусом.

"Один з цих пацієнтів перебуває у відділенні реанімації та інтенсивної терапії. Стан однієї пацієнтки досить важкий, у двох пацієнтів температура 37,6-38. Стан інших пацієнтів задовільний. В обласній дитячій інфекційній лікарні перебуває одна 3-річна дитина з мамою. Почувається дитина добре і температура нормальна. Амбулаторно лікуються вдома 42 жителя Вінниці, у яких виявлено коронавірус. Вони мають незначні або зовсім відсутні прояви хвороби", - розповів міський голова.

Загалом станом на ранок 10 квітня у Вінниці було зареєстровано 67 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. Із них 29 - особи, які не були за межами країни. Вік інфікованих - від 10 місяців до 73 років. Серед заражених - 31 медичний працівник.