У Вінниці очільник міста відвідав Центральний ринок та розповів, коли запрацюють торговці непродовольчими товарами

Новини Вінниці / У Вінниці очільник міста відвідав Центральний ринок та розповів, коли запрацюють торговці непродовольчими товарами

Мер Вінниці Сергій Моргунов 14 травня перевірив роботу Центрального ринку. Якщо у м’ясомолочному павільйоні люди працюють, то в «непродовольчій» частині більшість торгових точок закрита. За словами міського голови, вірогідно, що з суботи підприємцям дозволять відкритися.

Мер Вінниці Сергій Моргунов 14 травня перевірив роботу Центрального ринку. Якщо у м’ясомолочному павільйоні люди працюють, то в «непродовольчій» частині більшість торгових точок закрита. За словами міського голови, вірогідно, що з суботи підприємцям дозволять відкритися.  

Візит до Центрального ринку очільника міста нагадував перевірку виконання карантинних обмежень зі з’ясуванням думки звичайних вінничан. Принаймні С.Моргунову люди казали те, що вважали за потрібне – про те, що «захищаються» від коронавірусу, але мають годувати сім'ї.  

Відео «перевірки» опублікувано на офіційній сторінці Сергія Моргунова у Facebook Facebook.

«Те, що бачу ‒ рукавичок немає у продавців, маски однозначно у всіх повинні бути, питання дезінфекції – це однозначно. Ми спеціально приїхали сюди, щоб подивитись, яка загальна ситуація, які можуть бути загрози, які можуть бути додаткові правильні та виважені рішення. Разом з тим, ми ще паралельно будемо проводити дослідження інших ринків. І приймемо таке рішення, щоб воно було правильне для всіх», - зазначив міський голова після оглядин речових магазинчиків.

Проте він зазначив, що, скоріш за все підприємцям, які торгують непродовольчими товарами дозволять працювати. Ймовірно, дозвіл на торгівлю вони отримують вже цієї суботуи. ТТож міський голова запропонував підприємцям «підготувалися».

«Однозначно, ви повинні нести відповідальність разом з адміністрацією ринку за дотримання всіх протиепідемічних правил серед продавців та покупців. Ви повинні провести роботу відповідну зі своїми колегами, аби вони казали людям, щоб ті були в масках, рукавичках і так далі… Те, що прописано головним санітарним лікарем, те, що прописано іншими органами і штабами на сьогоднішній день», - сказав мер.

Також він згадав, про пікет підприємців, звернення до президента, прем’єр-міністра та голови облдержадміністрації щодо відновлення роботи речових ринків, яке він передав. Для торговців зроблять пам’ятки, які їм роздадуть. В них чітко буде сформульовано, яких правил потрібно дотримуватися, аби не наражати на небезпеку себе та оточуючих.

Однак мер дав зрозуміти підприємцям, що і вони нестимуть колективну відповідальність через порушення обмежень та ігнорування захисту.

Макс Мельник

14 травня, 2020