У Вінниці нетверезий водій вирішив «засипати» патрульных грошима

Новини Вінниці / У Вінниці нетверезий водій вирішив «засипати» патрульных грошима

В ніч на 23-тє листопада на вулиці 600-річчя у Вінниці за порушення ПДР патрульні зупинили Opel Vectra. В автомобіля у нього не підсвічувався задній номерний знак. Водій виявився п’яним, а щоб поїхати далі намагався дати інспекторам 10 тисяч гривень.

Як повідомляють у патрульній поліції Вінницькій області, під час спілкування поліцейські помітили у водія ознаки алкогольного сп'яніння. Перевірка на спецприладі Drager показала, що в організмі чоловіка в 9 разів більше норми алкоголю — 1,89 проміле.

Коли водій побачив результати алкотестеру, запропонував «вирішити питання на місці». Він дістав з кишені 10 000 гривень і почав пропонувати їх патрульним.

«Чоловіка попередили про кримінальну відповідальність за дачу хабаря, однак, його це не зупинило. Порушник продовжував пропонувати гроші. Для документування події патрульні викликали слідчо-оперативну групу», - зазначають вартові доріг.

На 40-річного водія автомобіля Opel Vectra охоронці порядку склали 2 адмінматеріали: за ст. 130 (Керування у стані сп'яніння) та за ч. 6 ст. 121 (За те, що не підсвічувався номерний знак у темну пору доби) КУпАП.

За пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі, відповідно до ч. 1 ст. 369 КК України, слідством розпочато кримінальне провадження. За таке правопорушення чоловікові загрожує до 4 років позбавлення волі.  

До слова, минулого тижня патрульним поліцейським 5 разів пропонували хабарі.

Макс Мельник

23 листопада, 2021