У Вінниці неповнолітній п’яний водій намагався втекти від патрульних. На юнака склали п’ять протоколів

Новини Вінниці / У Вінниці неповнолітній п’яний водій намагався втекти від патрульних. На юнака склали п’ять протоколів

Вночі 28 листопада на перехресті вулиць Максимовича та Хмельницьке шосе у Вінниці патрульні роти тактико-оперативного реагування помітили автомобіль «ВАЗ-2105», який порушував правила дорожнього руху. Увагу вартових доріг привернуло те, що автівка мала пошкодження. Вони припустили, що, ймовірно, є причетність до скоєння ДТП…

Як повідомляють у патрульній поліції Вінницької області, водієві подали сигнал про зупинку. Той натомість став тікати. Тому поліцейські розпочали переслідування «втікача», і на вулиці Келецькій його заблокували.

За кермом легковика перебував 16-річний хлопець. Посвідчення водія він, звісно, не отримував. Крім того, патрульні помітили в юного порушника ознаки алкогольного сп'яніння. Перевірка на спецприладі Drager показала, що в його крові 1,65 проміле алкоголю, що у 8 разів перевищує допустиму норму. 

На неповнолітнього водія «ВАЗ-2105» патрульні склали п'ять протоколів: за ст. 130 (Керування автомобілем в стані сп'яніння), за ст. 122-2 (Незупинка на вимогу поліцейських), за ч. 2 ст. 126 (За те, що сів за кермо, не маючи права на керування), за ч. 1 ст. 122 (Порушення вимог дорожньої розмітки) та за ч. 5 ст. 121 (За те, що не був пристебнутий ременем безпеки) КУпАП.

Матеріали передадуть до суду. Автомобіль евакуювали на арештмайданчик.

Макс Мельник

29 листопада, 2021