У Вінниці не вщухають розборки за місце на велодоріжках: залізні коні проти колясок

Новини Вінниці /  У Вінниці не вщухають розборки за місце на велодоріжках: залізні коні проти колясок

У Вінниці вже декілька років проходять роботи по реконструкції тротуарної частини міста. Тротуари покращують, однак не лише для пішоходів, а й для велосипедистів. Тепер двоколісні змушені ділити асфальт з пішоходами, що створює дискомфорт для обох видів учасників руху.

У Вінниці вже декілька років проходять роботи по реконструкції тротуарної частини міста. Тротуари покращують, однак не лише для пішоходів, а й для велосипедистів. Тепер вінницькі власники двоколісних засобів змушені ділити асфальт з пішоходами, що створює дискомфорт для обох видів учасників руху.

Для вінничан не в новинку нові розмітки на тротуарах, з місцем відведеним для велосипедистів. Велодоріжки поробили, однак подеколи ширина тротуару така мала, що двоє людей розминутись не можуть, що вже казати про залізних коней, яким в «час пік» ні проїхати, ні пройти... Доводиться їздити як колись – по автошляху.

Але є випадки, коли і ширина тротуару дозволяє безперешкодну їзду та пішохідні прогулянки, і є спеціально обладнані окремі велодоріжки, а їздити на них все одно неможливо. Їх також заполонили пішоходи та мами з дітьми. Однією зі  «скандальних» у Вінниці є свіжозбудована велосмуга поблизу Електромережі. Тут велосипедистів зазвичай не видно, адже на їх "законній" дорозі прогулюються дітвора та матусі з колясками, які впевнені, що збудували її саме для них, а не для якихось там велолюбителів.

У Facebook-групі «Чорний список Вінниця» постійно з’являються нові дописи з проханнями від велосипедистів про звільнення спеціально відведеної дороги. Адже ні сигнали дpвінка, ні крики не допомагають їхати без перешкод, що часто призводить до травмування велосипедиста.

Таки допис з’явився і 4 вересня:  

На жаль, дивлячись на коментарі, більшість вінничан не розуміють, що повинні слідувати правилам ПДР, та звільняти велодоріжки на прохання, та винять в маленьких ДТП саме наїзника залізного коня.