У Вінниці не планують окремих підстанцій для власників «малого» електротранспорту

Новини Вінниці / У Вінниці не планують окремих підстанцій для власників «малого» електротранспорту

У Вінниці зростає кількість містян, які пересувають електричними самокатами та електроскутерами. На сьогодні вони можуть користуватися зарядними станціями, якими користуються автомобілісти, окремих «заправок» для них пок ине буде, хоча питання вивчається.

У Вінниці зростає кількість містян, які пересуваються електричними самокатами та електроскутерами. На сьогодні вони можуть користуватися зарядними станціями для автівок. Окремих «заправок» для такого електротранспорту поки не буде, хоча питання вивчається.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

Міський голова зазначив, що є кілька системних питань, які не можна залишити поза увагою.

«Треба пам’ятати, що, по великому рахунку, на законодавчому рівні у нас немає правил пересування на самокатах і взагалі на електрозасобах. Вони не затверджені жодним документом.

Разом з тим ми продовжуємо розвивати інфраструктуру, розширювати мережу велодоріжок, якими можуть користуватись й власники самокатів.

.Якщо говорити про зарядні підстанції, то ми досліджували це питання. Більшості людей такі засоби заряджають вдома, тому що для цього потрібний час. І мало хто залишить на вулиці на зарядній станції свій самокат, адже може бути загроза його викрадення або пошкодження. Власники самокатів можуть, в принципі, користуватися тими зарядними станціями якими користуються автомобілісти, а в місті таких станцій близько 50», – зазначив Сергій Моргунов.

Фото з мережі інтернет.