У Вінниці націоналісти провели акцію протесту біля собору УПЦ МП

Новини Вінниці / У Вінниці націоналісти провели акцію протесту біля собору УПЦ МП

У минулі вихідні вінничани із громадської організації "Лютич" протестували під будівлею Спасо-Преображенского кафедрального собору УПЦ МП. Активісти пікету поклали біля дверей храму дитячі іграшки.

Минулими вихідними вінничани із громадської організації "Лютич" протестували під будівлею Спасо-Преображенского кафедрального собору УПЦ МП. Активісти пікету поклали біля дверей храму дитячі іграшки.

Цікаво, що пікетували не на знак протесту подій у Запоріжжі, коли священик відмовився відспівувати дитину, як вінницькі "автомайданівці" так і інші активісти по всій країні.

Цього разу націоналісти провела акцію протесту, висловлюючи своє негативне ставлення загалом до існування церков Московського патріархату в Україні. Акція була небагатолюдною.

"Прийшли під стіни вінницької церкви Московського патріархату та принесли із собою іграшки - символ дітей, у яких війна із Росією забрала батьків, а декого позбавила і дитинства. Ми підтримуємо всеукраїнську акцію бойкотування церков Московського патріархату. Наша позиція пов'язана з тим, що такі церкви не лише збирають кошти для українського ворога, а і у багатьох із них проводиться відкрита пропаганда "русского міра" і, в тому числі, Москви та Путіна", - зазначили активісти.

Катерина ГОРБАТЮК