У Вінниці «нацдружинники» пікетували СБУ і облраду, а до офісу Зеленського не дішли. Завадив дощ?

Новини Вінниці / У Вінниці «нацдружинники» пікетували СБУ і облраду, а до офісу Зеленського не дішли. Завадив дощ?

Вінничани починають звикати до періодичних акцій місцевих активістів з «Нацкорпусу» і «Нацдружин». При формальному аполітичному забарвленні їх вимог, все частіше від лідерів партійного осередку та руху лунають попередження, що скоро влада зміниться і неминуче до відповідальності притягнуть всіх… Ввечері 16 квітня під дощем під будівлею СБУ зібралося чотири десятки пікетувальників.

Слід зазначити, що місцеві «Національні Дружини» та «Національний Корпус» анонсували кілька заходів, які мали розпочатися о 17:00.

«Під управлінням СБУ ми хочемо звернутися до військовослужбовців служби безпеки аби нагадати їм, що у своїх діях вони повинні дотримуватись закону і конституції України. А також звернутись до міської влади з вимогою переказати чинному президенту України питання, котрі хвилюють український народ. Після оголошення наших вимог до представників місцевої влади, ми поїдемо до офісу кандидата в президенти Володимира Зеленського. Ми вимагатимемо: звернутись до президента Петра Порошенка і поставити йому певні питання на дебатах!», - йдеться в анонсі.

За планом відбувся лише пікет управління СБУ. Очільники місцевих осередків нагадали про часи переслідування службистами, а також докоряли тим, що й зараз співробітники відговорюють деяких молодих людей від участі у русі.

Далі колона активістів рушила до будівлі Вінницької облради і облдержадміністрації, де залишила звернення з вимогою покарати Гладковських (Свинарчуків). На цьому акція «під дощем» завершилася. Керівництво запропонувало усім розходитися. Мабуть через негоду. Ані до мерії, ні до офісу «Зе команди» активістів не повели. Неофіційно деякі лідери руху запевнили, що знайдуть можливість передати листа до представників штабу Зеленського.  

Макс Мельник

16 квітня, 2019