У Вінниці наступного року планують передбачити кошти на реконструкцію трьох історичних будівель

Новини Вінниці / У Вінниці наступного року планують передбачити кошти на реконструкцію трьох історичних будівель

Виконком Вінницької міськради затвердив проєкт рішення сесії, яким вносено зміни до Програми реставрації об’єктів культурної спадщини на 2021-2023 роки. Депутатам запропонують підтримати реставрацію у наступному році трьох історичних будівель у Вінниці.

Проєкт рішення опублікували на сайті Вінницької міськради. Згідно з ним, планується виділити кошти на реконструкцію  «Особняка капітана Длуголенцького» по вулиці Магістратській, 66. Нині це художня школа.

Ще до початку війни було передбачено оновлення архітектурного акценту в рядовій забудові та поліпшення умов навчання для обдарованих дітей. Фінансування – 6,4 млн грн (разом з проектними роботами).

Планується реставрація «Будинку Боруха Львовича» «Палац» по вулиці С. Петлюри, 15. Реставрація пам’ятки в стилістиці неоренесансу, в якому нині розташувався Музей історії Вінниці. Фінансування - 800 тис грн. (разом з проєктними роботами).

Третя будівля - «Жіноча гімназія» по вулиці Соборна, 94 (нині 2-а школа). Там планується проведення термомодернізації та оновлення пам’ятки - зразка муніципального будівництва початку ХХ ст. Фінансування - 12 971,255 тис грн.

 

Також в програмі передбачили 45 тис. грн на виготовлення облікової документації на об’єкти культурної спадщини. Складання документів, які містять інформацію стосовно цінності об’єкта культурної спадщини, характерних властивостей, що становлять його історико-культурну цінність, етапів розвитку, просторових, функціональних характеристик, стану збереження, а також дані проведених досліджень.

Олеся Рудницька

12 грудня, 2022