У Вінниці направили до суду справу про двохмільйонні збитки посадовців лісової галузі

Новини Вінниці / У Вінниці направили до суду справу про двохмільйонні збитки посадовців лісової галузі

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно посадовця Вінницького облуправління лісового та мисливського господарства та інженера Жмеринського лісгоспу. Вони причетні до організації незаконних рубок лісу на мільйони гривень. Обвинувальний акт скеровано до суду Спеціалізованою екологічною прокуратурою Вінницької обласної прокуратури.

Як повідомляють у пресслужбах ТУ ДБР Хмельницького та Вінницької обласної прокуратури, у червні 2020 року посадовці протиправно підготували та видали документи для проведення порубок, які не були передбачені нормативами. Інженер лісгоспу підготував лісорубні квитки на підпис керівництву, а посадовець управління, не перевіряючи законність оформлення документів, підписав відповідні дозволи.

У результаті було незаконно зрубано близько 300 дерев різних порід, що завдало державі збитків на 2 млн грн.

Посадовці обвинувачуються у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України). Наразі їх відсторонено від посад. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Крім того, накладено арешти на майно обвинувачених загальною вартістю орієнтовно у 2 млн грн, вирішується питання щодо відшкодування державі завданих збитків.

Макс Мельник

21 лютого, 2023