У Вінниці нагородять переможців фестивалю "Кінометр"

Новини Вінниці / У Вінниці нагородять переможців фестивалю "Кінометр"

У Вінниці нагородять переможців обласного фестивалю-конкусру аматорського кіно рочиста «Кінометр». Урочиста церемонія нагородження відбудеться вже завтра, 27 листопада о 12.00 у Вінницькому кінотеатрі «Родина».

У Вінниці  нагородять переможців обласного фестивалю-конкусру аматорського кіно рочиста «Кінометр». Урочиста церемонія нагородження відбудеться вже завтра, 27 листопада о 12.00 у Вінницькому кінотеатрі «Родина».

За традицією, щороку у листопаді до Вінниці з’їжджаються кіноаматори Вінниччини та представляють фільми  у номінаціях: «Документальний фільм», «Ігровий  фільм»  та «Відеокліп». У зв’язку з  cкладною епідеміологічною ситуацією, що склалася у світі, викликали проблеми проведення  культурно-мистецьких  заходів, тому цьогорічний фестиваль - конкурс працював згідно всіх вимог  в онлайн  режимі.

Журі цьогорічного онлайн фестивалю-конкурсу переглянули 18 фільмів кіноаматорів – учасників  із Гайсинського, Бершадського, Чернівецького районів області та міст Тульчина і Ладижина. Великою приємністю є те, що кожного року до фестивалю-конкурсу активно долучаються студенти Тульчинського фахового коледжу культури. Цього року вони представили 12 фільмів.

Фільми переможців будуть демонструватися в соціальних мережах та під час урочистого закриття та нагородження учасників обласного онлайн фестивалю-конкурсу аматорського кіно «Кінометр».

Обласний фестиваль-конкурс аматорського кіно «Кінометр» ініційований обласним центром народної творчості у 2008 році. За роки проведення фестивалю-конкурсу було представлено понад 200 короткометражних фільмів, де учасники продемонстрували належний рівень майстерності та володіння мистецтвом операторської, режисерської роботи, актуальності вибору теми, володіння основами монтажу фільмів.

На Вінниччині діють 20 аматорських кіностудій, з них - 6 удостоєні почесного звання «народна аматорська». Це кіностудії: Гайсинського РБК, «Ювілей» Чечелівського СБК Гайсинського району, «Поділля» Тульчинського РБК, «Гіпаніс» Хмільницького РБК, «ТУК-студія» Тульчинського фахового коледжу культури та «Промінь» Мазурівського СБК Чернівецького району.

  

 

Марина Карабай

26 листопада, 2020