У Вінниці на «зебрі» водійка Grand Cherokee збила жінку

Новини Вінниці / У Вінниці на «зебрі» водійка Grand Cherokee збила жінку

На вулиці Київській у Вінниці ввечері 30 листопада водійка Grand Cherokee допустила наїзд на жінку-пішохода. Потерпіла госпіталізована. Поліція встановлює обставини та причини автопригоди.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, аварія сталась близько 17.40.

За попередньою інформацією слідства, 20-річна вінничанка, керуючи автівкою, допустила наїзд на жінку, яка переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу.

У результаті автопригоди 43-річна потерпіла, місцева жителька, з тілесними ушкодженнями госпіталізована до медичного закладу.

Кермувальниця освідувана. Вона твереза. Автомобіль поміщено на арештмайданчик.

За цим фактом слідство розпочало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

За таке правопорушення передбачено до трьох років обмеження волі.

У поліції звертають увагу усіх учасників дорожнього руху – будьте обачними та обережними, безумовно дотримуватись правил дорожнього руху.

Наразі через обмеження використання електроенергії унаслідок ракетних ударів на вулицях міста частково відключають освітлення. У таких умовах пішоходів помітити складніше. Щоб убезпечити себе, радимо одягати світлий верхній одяг або чіпляти світловідбиваючі елементи. Таким чином ви будете більш помітними у сутінках.

Під час руху автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар водій помічає пішохода на відстані 25-30 метрів, але якщо він має на собі світловідбиваючі елементи, то відстань його видимості на дорозі збільшується до 130-150 метрів.

Бережіть себе та своїй близьких.

Макс Мельник

1 грудня, 2022